Puheenjohtajan mietteitä vuoden 2014 alussa

Tervehdys teille ja hyvää alkanutta vuotta !

Kyläyhdistyksen vuosikokous pidettiin 23.2.2014, jossa käsiteltiin normaalit yhdistyksen sääntöjen määräämät tilinpäätös- yms. asiat.  Samassa yhteydessä valittiin hallituksen jäsenet..  Erovuorossa olevat yhtä lukuunottamatta valittiin uudelleen.  Uusina aktiivisina jäseninä valittiin Mikko Tolvanen ja Pirjo Nykänen. Onneksi olkoon heille !  Kyläyhdistyksen puheenjohtajaksi ei löytynyt uutta henkilöä vielä tässä vaiheessa, joten toiminta jatkuu hallitusvetoisena.

Uusi hallitus kokoontui 2.3.2014, jossa hallitus valitsi varapuheenjohtajaksi Pekka Heinimön, sihteeriksi Pirjo Vainionpään ja rahastonhoitajaksi Seija Lehtosen.  Hallituksen ulkopuoliseksi jäseneksi projektipäällikkönä valittiin allekirjoittanut hoitamaan Rykiniemen virkistysalueen kehittämisprojektin loppuunsaattamista.

Samalla hallitus teki päätöksen, että tulevan kesän kesäjuhlat siirretään vuodella eteenpäin, koska voimavaramme eivät riitä kahteen isoon projektiin.  Hallitus oli jo aiemmin tehnyt päätöksen, että kyläyhdistys osallistuu Finntriathlon-kilpailun talkootehtäviin hoitamalla aleueemme tieliikenteen turvajärjestelyt ja hoitamalla Tiemassaarelle sijoittuvan huoltopisteen käytännön asiat.. Tästä saamme korvauksena kisojen järjestäjilta talkooaavustuksen.  Tämä edellyttää kaikkien alueella asuvien vakituisten ja vapaa-ajanasujien sinnikästä talkoohenkeä.  Tiemmehän on suljettuna lauantaina 19.7.2014 noin klo 10.00 – 15.00, josta kisan järjestäjät ovat jo informoineet ja informoivat vielä lisää hyvissä ajoin ennen tuota päivää.

KIlpailun järjestäjät yhdessä Autoliiton Varkauden osaston kanssa järjestävät liikenteen valvojille Tieturva 1-koulutuksen Monitoimitalolla 26.4.2014.  Kurssi on ilmainen osallistujille, mutta se edellyttää, että ko. kurssin käynyt toimii tuolloin 19.7.2014 liikenteen valvontatehtävissä.  Ko. pätevyys on henkilökohtainen ja se pätevöittää kurssin käyneen toiminmaan 5 vuotta vastaavissa valvontatehtävissä myös muuallakin.

Halltus valitsi Tapani Tiilikaisen osaltamme toimimaan koordinaattorina ja  hankkeen vetäjäksi. Kursille halukkaat ja muutenkin asiaan liittyvissä asioissa kannattaa olla suoraan yhteydessä Tapaniin (tapani.tiilikainen@gmail.com, puh. 040-535 6000 ) tai Pekka Heinimöön, puh. 0400-150 303.

ELY-keskuksen avustuksen avulla Monitoimitalolle on hankittu uudet AV-välineet (moottoroitu valkokangas, viedeotykki ja monitoimilaser), jotka ovat nyt ELY-keskuksen tarkastuksen jälkeen hyväksytty käyttöön ja näin ollen ne parantavat ko. tiljoen monipuolisempaa käyttöä.

Rykiniemen virkistysalueen kehittämisprojektin tilanne on tällä hetkellä se, että tarjoukset ulkorakennuksesta ovat tulleet ja hallitus päätti, että rakennusprojekti toteutetaan pitkästä tavarasta, jossa ulkoverhouksena on pyöröhirsipaneeli. Näistä talkoista tiedotetaan näillä sivuillamme myöskin tuonnempana.

Projektiin kuuluva veneenlaskuluiska on jo tänä keväänä kaikkien käytettävissä.

Tulevana kesänä alkaa alueellamme liikennöidä kerran viikossa Kutemajärven Talouskaupan kauppa-auto.  Siitä enemmän myöhemmin aikatauluineen ja toimintatapoineen.

Tulkaa mukaan tuohon Finntriathlon-tapahtumaan, joko liikenteen valvojiksi tai sitten huoltopisteen talkoolaisiksi.  Tällä tavalla saamme taas kyläämme enemmän tunnetuksi ja hieman rahaa kehittääksemme meidän kaikkien olosuhteita täällä Tiemasilla.  Tämän työn ohella pääsee myös aitiopaikoille seuraamaan yhtä merkittävintä urheilutapahtumaa Suomessa.

Terveisin

Ilpo Vellonen, puheenjohtaja evp