Huhtikuun 2013 mietteitä

Tervehdys Sikoinleuasta !

Varmat kevään merkit ovat jo näkyvillä: peippo laulaa, jäät alkavat sulaa rannasta ja leskenlehdet ovat jo muiden aikaisten kukkien kanssa nousseet koristamaan kevättä.

Varma kevään merkki on myös se, että kyläyhdistyksemme toiminta on alkanut aktivoitumaan.

Vuosikokouksessamme saimme neljä uutta hallituksen jäsentä vahvistamaan toimintaamme ja tuomaan uusia ajatuksia kylämme kehittämiseen.  Saimme mukaan myöskin vapaa-ajanasukkaan edustuksen, Tapani Tiilikaisen, joka varmasti tuo teidän kesäasukkaiden mielipiteitä esille toiminnassamme.

Vuosikokous hyväksyi yhdistyksemme jäsenmaksuksi tälle vuodelle 5 €/aikuinen henkilö.  Toivottavasti teistä mahdollisimman moni maksaisi tuon jäsenmaksun, jonka avulla saamme yhdistyksemme jäsenrekisteriä ajantasalle.  Tilinnumero on etusivulla.

Kyläyhdistyksemme antoi lausunnon tien no. 464 sulkemisesta Triathlon kisojen aikana.  Lausunto on myöskin nähtävänä näillä sivuillamme.

Suurin päätös tehtiin vuosikokouksessa olla mukana Rykiniemen virkistysalueen kehittämishankkeessa yhteistyössä Voinsalmi osakaskunnan kanssa.

Siinä on tarkoitus uusia veneenlaskupaikkaa laiturin vieressä sellaiseksi, että siitä voidaan nostaa ja laskea veneet tavallisella autollakin.  Veneenlaskupaikkaa voivat siten käyttää kylän asukkaat, mökkiläiset, kalastajat, matkailijat, pelastuslaitos jne.

Laavua ja sen ympäristöä kohennetaan.  Laavuun laitetaan uusi kate, tulisija uusitaan ja ulkohirsien home poistetaan ja hirret käsitellään uudestaan.  Myöskin puita raivataan laavun ympäriltä.

Vieressä oleva puuvaja ja wc uusitaan siten, että molemmat ovat saman katon alla laavun vieressä.

Samoin opastuksia uusitaan. Olemme lisäksi toivoneet, että kunta kunnostaisi uimarantaa ja laittaisi siihen pienen laiturin ja pukusuojat.

Tämä on erittäin iso hanke, jossa tarvitaan teidän kaikkien apua ja talkootyötä.  Hanke on kaksivuotinen.

Kyläyhdistyksemme on laittanut hankkeesta avustushakemuksen Rajupusu-leaderille, joka on hyväksynyt hankkeen ja hakemuksemme muutaman täydennyksen jälkeen siirtyy ELY-keskukselle lopullista päätöstä varten.

Kun talkoopäiviä on tiedossa, informoin niistä näillä sivuillamme ja todellakin toivon, että te kaikki ottaisitte tämän hankkeen omaksenne ja olisitte mukana toteuttamassa sitä.  Siis käsiä tarvitaan ja jokaiselle varmasti löytyy sopivaa työtä.

Romunkeräys on tarkoitus toteuttaa viimekesäisellä tavalla.  Uskon, että saamme myöskin viime kesänä suosiota saaneet tenniskurssin aikaiseksi.

Kesäjuhlat pidetään siis 6.7.2013 klo 18.00 alkaen Tuottajamajalla.  Mielenkiintoinen ohjelmarunko alkaa olla jo kasassa ja uutuutena tänä kesänä on maittava ja edullinen rantakala.  Arvonnan pääpalkinto on vielä yllätys.

Kesälehtemme Tiemassanmomat ilmestyy kesäkuun ensimmäisellä viikolla ja sitä jaetaan 300 kpl alueen ympäristön postilaatikoihin.  Jos jollakin teistä on mielenkiintoisia juttuja tai tarinoita lehteen, laittakaa minulle siitä sähköpostiin ehdotus /ehdotuksia (ilpo.vellonen@gmail.com)

Hyvää alkukevättä teille kaikille – pidetään yhteyttä !

Ilpo Vellonen